Przekaz mu najlepsze zyczenia i gratulacje!
Mniejsza średnica kół o jakieś 3,5 cm
Zwiń
X
-
Mniejsza średnica kół o jakieś 3,5 cm
Witam, postanowiłem coś zrobić z moimi kołami i na lato kupiłem w zestawie felgi plus oponki jako komplecik. Fabrycznie miałem R 15/195/65 teraz jest Felga 17 o szerokości 205 i profilu 40. Kurcze nie policzyłem i średnice nowych kółek wyszły mniejsze o jakieś 3,5 cm. Teraz jest już po ptokach i mam trochę zrąbany humor ,że jakoś źle wpłynie to na auto i w ogóle. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie to proszę opisać co się może zmienić w parametrach i komforcie prowadzenia auta. Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
-
berezol, może to Ci pomoże http://opony.pl/opony_pl/Zamienniki.aspx?size=28Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
berezol, jak już u sumowaniu, to popatrz jaki jest koszt prostowania, felg, bo przy tym profilu na pierwszej lepszej dziurze możesz się pozbyć i felg i opon.
Suma Sumarum jeśli już kompletnie jesteś spłukany, śmigaj na 15", wystaw na sprzedaż te 205/40, kup używane 205/50 lub 225/45, pojeździj "aż się zetną" i kup porządne opony :wink:
Komentarz
-
-
a mi sie wydaje ze tych 1,75 cm na promieniu nawet nie odczujesz (vmax, przyspieszenie)
natomiast odczujesz niski profil (bardziej czuc nierownosci, bardziej cierpi zawieszenie).
mam w Felicji kapcie wieksze ( i letnie i zimowe) i rozniczy nie czuje, a moc i moment duzo miejsze niz w Octavii.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Już zdążyłem wjechać w dziurę i jak na razie wszystko wydaje się ok nawet zbieżność. Nie wiem może felgi twardsze czy coś ale nie zgięły się. Co do przyspieszenia to czuć że poszło trochę do góry. Nie wiem jak będzie się na trasie sprawował ale jak coś to napiszę. Dzięki wszystkim za porady i opinie.
Komentarz
-
-
zwroc uwage na to , ze nie jest to rozmiar dedykowany do tego auta, co moze przysporzyc powaznych problemow z ubezpieczycielem w przypadku kolizji , czyli po krotce
UBEZPIECZYCIEL MOZE SIE NA CIEBIE WYPIAC I NIE WYPLACIC ODSZKODOWANIA, zarowno z ac jak i oc ( pokrywasz straty ), dowiedz sie wiec jak wyglada twoja umowa - DOKLADNIE
Komentarz
-
Komentarz